“Adopta un copac” continua strangerea de fonduri pentru impadurirea a 39 ha de teren degradat

Proiectul “Adopta un copac” deruleaza in forta campania de strangere de fonduri pentru impadurirea in toamna a 39 ha de teren degradat in comuna Valcelele, judetul Calarasi. Mecanismul campaniei a fost simplificat, putandu-se adopta si prin SMS, iar campania media a fost substantial extinsa.

“Acum poti adopta copaci prin sms” este noul slogan al campaniei de strangere de fonduri al proiectului “Adopta un copac” derulat de Asociatia pentru dezvoltare durabila ViitorPlus.

Povestea

S-a ales Calarasi ca fiind unul dintre cele mai slab impadurite judete din Romania – in procent de 4% in loc de un minim de 20%. S-a pornit dela impartirea sumei totale necesare impaduririi a 39 ha de teren degradat, incepand dela proiectul tehnic si ajungand la ingrijirile anuale timp de sase ani pana la atingerea stadiului de maturitate a unui copac. Apoi s-a luat in considerare rata de supravietuire a puietilor si s-a ajuns la 10 copacei pentru un copac matur. Astfel s-a obtinut suma de 10 euro pentru un copac.

Cum

Datorita partenerilor nostri Vodafone, Orange si Cosmote, toti sustinatorii acestui proiect de impadurire, cel mai mare de acest gen din Romania derulat prin strangere de fonduri, pot trimite SMS-uri la numarul gratuit 848. Costul unui sms este de 2 euro (in reteaua Cosmote se percepe TVA, in retelele Vodafone si Orange nu se percepe TVA) iar pentru a adopta un copac sunt necesare 5 mesaje.Parteneriatele nu s-au oprit aici. Newsoutdoor, Phoenix Media, Impression Graphics si Elevate ne-au pus la dispozitie expertiza si reteaua lor pentru a sustine responsabil o campanie de mari dimensiuni.Nici “presa verde” nu s-a lasat mai prejos, National Geographic si Green Report alaturandu-se activ la promovarea campaniei.

Cine

Adoptiile de copaci pot fi facute atat de catre donatori individuali cat si de companii care doresc prin aceasta modalitate sa compenseze hartia sau emisiile de CO2 legate de operatiunile firmei (acestea din urma pot folosi unul din conturile noastre). Dela cadouri pentru angajati sau clienti si pana la promovarea personala a fiecaruia, proiectul “Adopta un copac” are sanse de a se strange suficiente fonduri pentru a avea o plantare completa in toamna.Mai sunt 13 766 de copaci de adoptat.

ViitorPlus a fost infiintata in Romania ca organizatie neguvernamentala, nonprofit, independenta, pentru a stimula si contribui la transpunerea in practica a conceptului de dezvoltare durabila la nivel de individ, comunitate si organizatii.

In viziunea noastra, dezvoltarea durabila integreaza in viata cotidiana abordarea sistemica a realitatii si valorifica interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic si social, care fundamenteaza civilizatia umana, in asa fel incat generatiile actuale si cele viitoare sa-si poata satisface nevoile si sa-si poata pastra oportunitatile.

Sursa: Universul Padurii

Articolul precedentDoljul, curatat cu bani europeni
Articolul următorJiul Dunare-l faceam

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente