Afla cat ai poluat intr-o zi, privind ecranul celularului

  0
  287

  Emisiile de gaze pot fi „descrise” direct pe telefonul mobil, gratie unei noi aplicatii create de cercetatorii Comisiei Europene, potrivit Green Report.

  Aplicatia mobGAS este disponibila in 21 de limbi europene si afiseaza emisiile a trei tipuri de gaze cu efect de sera – dioxid de carbon, metan si oxid de azot. Astfel, utilizatorii pot vedea direct cum au influentat mediul pe o zi, foarte simplu: introduc date precum mijloacele de transport folosite in ziua respectiva, incalzirea casei, date privind cat timp si cata energie au consumat folosind calculatorul sau televizorul etc.

  La sfarsit, aplicatia va calcula emisiile de gaze cu efect de sera pe care persoana respectiva le-a „produs” in ziua respectiva. Cei interesati pot tine chiar o evidenta a parcursului celor trei tipuri de gaze, iar graficele obtinute pot fi intregistrate pe un site securizat. Acesta permite compararea cu media la nivel national sau global. Aplicatia poate fi descarcata gratuit de la adresa de internet http://mobgas.jrc.ec.europa.eu. (A.B.T)

  Sursa: Gandul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.