Agent Green, prietenul naturii

Mediul inconjurator are un nou prieten. Se numeste Agent Green sau, pe romaneste, Agentul Verde. Este vorba de o noua organizatie neguvernamentala non-profit care va actiona pentru stoparea crimelor asupra mediului. La 3 martie, Agent Green va face cunostinta cu tine – publicul, responsabil al statului, jurnalistul.
agent green
ONG-ul isi propune sa investigheze si sa faca publice crimele impotriva naturii, sa caute solutii, sa implice oameni, presa, autoritati si sa acorde atentie deosebita educatiei ecologice a tinerilor si a companiilor pentru un viitor curat. De altfel, motto-ul organizatiei este de a actiona impreuna cu oamenii, pentru natura. “Filosofia” Agent Green are la baza conceptul de voluntariat si sunt incurajati sa se alature campaniilor toti cei care nu-si doresc “decat” un mediu mai curat.

Pe pagina sa de internet, www.agentgreen.ro, care va fi functionala incepand din 3 martie, oricine va avea posibilitatea de a sesiza crime de mediu pe care organizatia le va receptiona, le va verifica veridicitatea, le va transmite autoritatilor responsabile, se va asigura ca, in cazurile reale, autoritatile vor aplica sanctiuni si ca vor fi luate masurile necesare pentru refacerea echilibrului ecologic. Domeniile principale de interes ale organizatiei sunt: conservarea biodiversitatii, schimbarile climatice, transportul durabil, eficienta energetica, gestionarea deseurilor, substantele toxice, protejarea padurilor, protejarea apelor, bunastare animala, agricultura durabila, spatiile verzi.

Jurnalul National va va tine la curent cu actiunile organizatiei, pentru ca Jurnalul National este partener Agent Green.

“Poate ca multi dintre noi am crezut sau am sperat ca resursele oferite de natura sunt infinite, dar astazi, exploatarea sa nechibzuita ne ameninta viitorul. Clima se coace, padurile se raresc, specii de flora si de fauna dispar zilnic pentru totdeauna, aerul, apa si solul sunt din ce in ce mai murdare. Dreptul la un mediu curat este pentru toate fiintele, dar exista indivizi si entitati care il incalca fie pentru profit murdar, fie din nepasare. Este nevoie de eroi si de vizionari care sa asigure acest drept al tuturor la un viitor curat. Cred ca in fiecare dintre noi salasluieste un erou care are nevoie doar de un impuls ca sa actioneze in aceasta directie. Daca iti pasa de natura din care si tu faci parte, te impulsionam sa crezi si sa sprijini campaniile noastre. Impreuna putem ajuta sa oprim crimele si sa asiguram echilibriul mediului, atat de fragil in fata amenintarilor actuale. Ne-am propus sa ajutam oamenii si companiile sa fie mai bune cu mediul si actionam impreuna cu oamenii pentru natura!”
Agent Green

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente