Agentia Internationala a Energiei (AIE) a mentinut neschimbate previziunile privind cererea mondiala de petrol pentru 2012

0
422
Rompetrol susţine implementarea a 16 proiecte de sănătate şi mediu, în 11 judeţe
Agentia Internationala a Energiei (AIE) a mentinut neschimbate previziunile privind cererea mondiala de petrol pentru 2012

Agentia Internationala a Energiei (AIE) a mentinut neschimbate, pentru a doua luna consecutiv, previziunile privind cererea mondiala de petrol pentru 2012, care ar urma sa avanseze cu 0,9% comparativ cu anul trecut, la 89,9 milioane de barili pe zi.

In raportul sau luna, organizatia, care regrupeaza tarile industrializate, saluta recenta scadere a preturilor la titei si estimeaza ca presiunea asupra pietelor s-a diminuat, intr-o oarecare masura.

„Preturile sunt in scadere”, constata AIE, adaugant ca barilul a pierdut cei din cinci dolari castigati in luna martie.

Institutia pune aceasta diminuare pe seama cresterii ofertei Organizatiei tarilor exportatoare de petrol (OPEC) si garantiilor date de Arabia Saudita, care s-a angajat sa nu permita aparitia unei penurii pe piata.

Totusi, mentioneaza AIE, „nu poate fi exclusa posibilitatea ca preturile sa ramana ridicate, avand in vedere incertitudinile geopolitice” legate in special de Iran si de programul sau nuclear.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.