Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate ar putea functiona din toamna

Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate si Conservarea Biodiversitatii ar putea functiona din toamna acestui an. Attila Korodi a declarat cu ocazia unei vizite de lucru in judetul Covasna, ca institutia pe care o conduce nu are capacitatea de a coordona toate ariile protejate de pe teritoriul tarii. Ministrul spera ca din toamna Guvernul sa dea unda verde acestei agentii.

Noua agentie va avea principala misiune de a administra ariile naturale protejate si siturile “Natura 2000”, contribuind la conservarea biodiversitatii, la ocrotirea speciilor de animale si plante vulnerabile sau pe cale de disparitie, precum si a monumentelor naturale.

In prezent, ariile protejate, respectiv parcurile nationale, rezervatiile naturale si cele ale biosferei, acopera circa 8% din suprafata terestra a Romaniei. Ministerul Mediului sustine ca ariile naturale protejate vor aduce o serie de beneficii comunitatilor locale si proprietarilor terenurilor. Acestia vor fi scutiti de plata impozitului de pamant, vor putea obtine venituri suplimentare din practicarea agroturismului si vor putea accesa fonduri europene pentru activitati agricole si turism.

Sursa: Green Report

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente