Agentia pentru Protectia Mediului Maramures a primit o finantare de peste 2,6 milioane lei pentru protejarea sitului Natura 2000 Ignis

Agentia pentru Protectia Mediului Maramures a primit o finantare de peste 2,6 milioane lei pentru protejarea sitului Natura 2000 Ignis

Agentia pentru Protectia Mediului Maramures a obtinut o finantare de peste 2,6 milioane lei pentru implementarea proiectului ” Managementul Durabil al sitului Natura 2000 Ignis”. Proiectul are ca obiectiv protectia si imbunatatirea biodiversitatii sitului Natura 2000 Ignis, cat si constientizarea comunitatilor si autoritatilor locale cu privire la importanta pastrarii acestor habitate intacte.

Proiectul se va derula pana in 2013, iar suprafata vizata este de peste 19.000 de hectare si cuprinde patru arii protejate – Mlastina Poiana Brazilor, Taul lui Dumitru, Cheile Tatarului si Mlastina Iezerul Mare. Conform statisticilor existente, in zona vizata se gasesc 17 specii de pasari, 4 specii de flora, 15 specii de mamifere si 14 de amfibieni si reptile.

„Va fi greu sa realizam ceea ce ne-am propus, dar cu sprijinul ONG-urilor de mediu speram sa reusim. Asteptam in continuare sfaturi si idei pentru ca aceste zone cu o valoare naturala deosebita sa poata fi conservate”, a spus Viorel Iancu, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Maramures.

In cadrul proiectului vor fi organizate mai multe workshop-uri si seminarii de constientizare a formatorilor de opinie, va avea loc inventarierea, cartarea si evaluarea starii de conservare a speciilor si habitatelor si va fi realizat si un film de o ora in care vor fi prezentate masurile de dezvoltare durabila a sitului Ignis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *