Agricultura ecologica prinde radacini si in Gorj

0
416
Agricultura ecologică prinde rădăcini şi în Gorj
Agricultura ecologica prinde radacini si in Gorj
Agricultura ecologica prinde radacini si in Gorj
Agricultura ecologica prinde radacini si in Gorj

La sfarsitul lunii octombrie, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Gorj a incheiat cea de-a doua perioada din acest an de depunere a cererilor pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole, in sectorul agricultura ecologica.

Si agricultura ecologica incepe sa prinda contur in judetul nostru, astfel ca in perioada 1 – 29 octombrie s-a desfasurat cea de-a doua perioada de depunere a cererilor pentru schemele de ajutor specific, acordate producatorilor care doresc sa-si imbunatateasca produsele agricole din punctul de vedere al calitatii, in sectorul de agricultura ecologica, aflate in conversie. Astfel, un prim ajutor s-a acordat pentru exploatatiile din productia vegetala si animaliera care sunt inregistrate in sistemul de agricultura ecologica si care se afla in perioada de trecere de la agricultura conventionala la cea ecologica.

„Prima sesiune cand se puteau solicita fonduri europene pentru agricultura ecologica s-a desfasurat in august, iar cea de-a doua tocmai s-a incheiat. Trei agricultori gorjeni isi depusesera cerere dar pentru ca unul nu indeplinea conditiile de conversie a fost exclus din schema. Cei doi care au ramas vor desfasura agricultura ecologica in sectorul apicol”, a declarat Mirela Serbu, purtator de cuvant al APIA Gorj. Aceasta a precizat ca producatorii agricoli pot depune o singura cerere de solicitare a ajutorului specific fie pentru exploatatie din productia vegetala, fie numai pentru una din speciile din productia animaliera, sau numai pentru o exploatatie din apicultura.

Cei doi gorjeni care au obtinut sprijin de la stat vor primi anual suma de 850 de euro fiecare deoarece se incadreaza in plafonul de detinere intre 51 si 100 de familii de albine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.