Alarma ecologica in Rusia! Ce se intampla cu cel mai mare rezervor de apa dulce de pe Glob

Alarma ecologica in Rusia! Ce se intampla cu cel mai mare rezervor de apa dulce de pe Glob
Alarma ecologica in Rusia! Ce se intampla cu cel mai mare rezervor de apa dulce de pe Glob

Ecologistii din Rusia trag un semnal de alarma. Acestia anunta ca nivelul apei din lacul Baikal a atins minimul din ultimii 60 de ani. Cele mai mari motive de ingrijorare le au localnicii.

In ultimul an, lacul Baikal a pierdut 40 de centimetri din nivelul apei. Acesta masoara putin peste 456 de metri, cu doar noua centimetri peste pragul minim admisibil. Potrivit expertilor, apa in lac scade din cauza activitatii hidrocentralelor din zona, dar si din cauza nivelului mic de precipitatii care au cazut pe parcursul anului 2014.

“Total neasteptat pentru specialisti a fost cantitatea mica de apa care a ajuns in lacul Baikal. Aceasta este una din cauzele a scaderii nivelului apei. O alta cauza a fost faptul ca hidrocentrala din Irkutsk a folosit o cantitate de apa mai mare fata de anul trecut”, a spus o activista ecologista.

Locuitorii din zona sunt convinsi ca scaderea nivelului apei nu este deloc intamplatoare. Mai mult, ei simt pe propria piele schimbarile:

“Vara trecuta irigam gradina de aici, in aceasta toamna a disparut apa complet. Nici acum nu este apa, de aceea oamenii sunt nevoiti sa mearga la parau. Acolo apa nu este prea curata din cauza hotelurilor din zona.”

Ecologistii avertizeaza ca in cazul in care nivelul apei in Baikal va ajunge sub pragul minim admisibil de 456 de metri, se vor produce daune ireversibile pentru ecosistemul lacului.

Baikalul reprezinta cea mai mare rezerva de apa dulce din lume si este cel mai adanc lac de pe glob.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente