Alarmant: 21 de specii de animale, adaugate pe lista speciilor pe cale de disparitie

0
606

Alte 21 de specii de animale, incluzand ghepardul, trei familii de delfini si vulturul egiptean, au fost adaugate pe o lista a raselor amenintate cu disparitia, cu ocazia celei de-a IX-a conferinte a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), care s-a incheiat vineri.
specii pe cale de disparitie

De asemenea, sase specii de pasari precum si lamantinii au fost plasati pe lista 1, adica cea a animalelor ce ar trebui sa beneficieze de o protectie absoluta. In plus, anul 2009 a fost proclamat ” anul gorilei”, in scopul salvarii acestei specii amenintate. Mai mult, cateva tipuri de rechini, incluzand speciile Mako din Mediteraneana, au fost plasate pe asa-numita lista 2 a speciilor amenintate cu disparitia. Potrivit AFP, populatia acestor rechini a scazut cu 96% in ultimii ani.
La conferinta privind conservarea speciilor migratoare s-a adoptat si o rezolutie privind reducerea poluarii sonore a oceanelor, cauzata de vapoare si sonarele militare. Cele mai afectate de poluarea fonica sunt mamiferele marine – balenele si delfinii.
Purtatorul de cuvant al Societatii Balenelor si Delfinilor, Nicolas Entrupp, a propus cateva masuri pentru o protectie crescuta a speciilor marine, adaugand ca, din pacate, Guvernele nu au suficienti bani pentru conservarea acestor specii. Cei 170.000 de euro disponibili pentru proiectele de conservare pentru urmatorii trei ani au fost ca „o palma peste fata”, potrivit lui Entrupp.

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.