Alba Iulia: Targul de Voluntariat “VoluntExpo”

Liceenii din Focsani sunt invitati la Parada Eco

La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc la Alba Iulia Targul de Voluntariat „VoluntExpo”. Aceasta a fost cea de a treia editie dupa cele organizate in 2006 si 2007, fiind un eveniment cuprins in calendarul oficial al Zilelor Municipiului Alba Iulia.

Targul de voluntariat a fost organizat de Fundatia Comunitara Alba (cu implicarea echipei YouthBank), Asociatia SM Speromax Alba, Asociatia „Pro Tinerete” si Asociatia Caritas Alba Iulia, cu sprijinul Primariei Municipiului Alba Iulia si al Consiliului Judetean Alba, iar la el au participat 12 organizatii neguvernamentale, pe langa cele deja amintite fiind prezente Centrul Judetean de Voluntariat pentru Tineret Alba, Clubul de Ecologie si Turism Montan Albamont, Asociatia „AS 2001 Alba Iulia”, Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba, Asociatia Nationala a Surzilor din Romania – Filiala Alba, Asociatia Pakiv Romania, Consiliul Judetean al Elevilor Alba si Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie – Centrul Comunitar Alba Iulia.
Cele 12 ONG-uri si-au amenajat standuri unde au prezentat activitatile, realizarile si proiectele proprii si unde cei care au dorit s-au putut inscrie ca si voluntari.
Pe toata durata targului, cei cativa zeci de voluntari prezenti au animat standurile si au interactionat cu publicul prezent, bucurand copiii prezenti prin activitati de face painting.
Standurile ONG-urilor au fost vizitate si de primarul Mircea Hava si viceprimarul Ioan Bogatan, subprefectul Raul Tudorascu, presedintele CJ Alba Ion Dumitrel si senatorul Alexandru Peres, care prin prezenta lor si-au aratat deschiderea, dar si recunoasterea fata de sectorul neguvernamental.
Anul 2011 este Anul European al Voluntariatului. Conform datelor existente la nivel european, 3 din 10 europeni sunt voluntari si 80% din populatia UE considera implicarea activa in viata sociala drept cruciala pentru democratie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,325FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente