Aleile ursului, lupului si rasului in Cheile Tisitei

Aleile ursului, lupului si rasului in Cheile Tisitei

Proiectul “Pe urmele carnivorelor mari din Rezervatia Naturala Cheile Tisitei”, demarat pe 20 aprilie, a ajuns la final.
Implementarea a presupus realizarea unei poteci tematice in Parcul Natural Putna-Vrancea, prin care s-a urmarit cresterea nivelului de informare a turistilor, prin implicarea lor intr-un proces interactiv de invatare si experienta in natura despre urs, lup si ras, cat si imbunatatirea imaginii carnivorelor mari. Obiectivele principale ale acestui proiect au fost imbunatatirea conservarii in-situ a speciilor de carnivore mari din Parcul Natural Putna-Vrancea prin incurajarea relatiilor de coexistenta cu localnicii si promovarea ariei protejate in contextul unor evenimente internationale. Traseul de aproximativ 4 km este impartit in trei alei – “Aleea ursului”, “Aleea lupului” si “Aleea rasului”.

Pe parcusul lui exista panouri din care se pot afla informatii interesante despre aspectul, comportamentul, marcajele teritoriale si dieta carnivorelor mari si chiar o replica a unui barlog de urs. La adresa blog.carnivoremari.ro se poate parcurge virtual poteca amintita si totodata se pot afla lucruri interesante despre carnivore. Proiectul a fost implementat de Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice, in parteneriat cu Administratia Parcului Natural Putna-Vrancea si Agentia de Protectia Mediului, fiind finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania, prin Programul “Spatii verzi”

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente