La Tarna Mare se va amenja o tabara ecologica pentru elevi

  0
  414
  La Tarna Mare se va amenja o tabără ecologică pentru elevi
  La Tarna Mare se va amenja o tabara ecologica pentru elevi

  Proiectul a fost discutat la sedinta Colegiului Prefectural

  Colectarea selectiva a deseurilor poate conduce la utilizarea judicioasa a celulelor de stocare de la Doba

  Vineri, 28 septembrie, ultima zi lucratoare a lunii, s-a desfasurat intalnirea periodica a Colegiului Prefectural. Convocata de prefectul Eugeniu Avram, intalnirea a avut loc la “Casa Verde”. S-a discutat despre amenajarea unei tabere la Tarna Mare.

  Locul de desfasurare n-a fost ales intamplator. Pe ordinea de zi a intalnirii primul punct a fost Contributia Agentiei de Protectia Mediului (APM) Satu Mare la dezvoltarea durabila a societatii prin proiectele locale, nationale si europene, iar cel de al doilea punct l-a reprezentat informarea privind legislatia si acordarea ajutorului de minimis.

  Va incepe reconstituirea mlastinii Ecedea

  Bekessyi Elisabeta, directorul APM Satu Mare, a adus in atentia directorilor institutiilor deconcertate aspecte ce privesc activitatea acestei unitati. S-a subliniat faptul ca in municipiul Satu Mare sunt doua puncte de monitorizare a aerului. Acestea ofera permanent informatii privind calitatea aerului.

  A fost discutata apoi preocuparea in realizarea proiectului referitor la posibilitatea reluarii dupa zeci de ani a navigatie pe Somes. In acest sens este initiat un proiect in valoare de 138.000 de euro. Un alt proiect in valoare de 144.550 de euro cu finantare externa este acela ce priveste monitorizarea calitatii apei in Somes.

  Sunt instituite 17 puncte de monitorizare in Romania si in Ungaria. Proiectul este unul de tip transfrontalier. Periodic se preleveaza probe si se analizeaza calitatea apei raului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.