“Let’s Do It, Timis”: Peste 2.000 de voluntari au strans 5.000 de saci cu deseuri in Timis

“Let’s Do It, Timis”: Peste 2.000 de voluntari au strans 5.000 de saci cu deseuri in Timis

Peste doua mii de voluntari au adunat, sambata, aproximativ cinci mii de saci cu deseuri din 36 de localitati din judetul Timis, dar si din Timisoara, in cadrul celei de-a doua editii a campaniei “Let’s Do It, Romania”.

Coordonatorul campaniei “Let’s Do It, Romania!” in judetul Timis, Radu Rusu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca cei mai multi voluntari – trei sute – au adunat deseurile din Padurea Verde, aflata la marginea Timisoarei.

Potrivit lui Radu Rusu, in campanie s-au implicat peste doua mii de voluntari.

“Avem aproximativ trei sute de voluntari la Padurea Verde din Timisoara. Sunt elevi de la sapte scoli, plus tineri de la organizatii nonguvernamentale si companii din Timisoara, dar si de la instituti ale statului, precum Agentia Regionala pentru Protectia Mediului sau Garda de Mediu. In intreg judetul, peste doua mii de voluntari s-au mobilizat si au adunat mormanele de gunoi formate la marginile localitatilor. 36 de primarii din Timis si-au anuntat participarea la campania de toamna si au intervenit acolo unde au fost identificate locuri pline de gunoaie, pentru a le curata”, a declarat Radu Rusu.

Zonele din judet in care au fost identificate cele mai mari mormane de deseuri sunt la Sacalaz, Mosnita Noua si Silagiu.

“Datele exacte despre cantitatea de deseuri adunata le vom avea abia dupa data de 2 octombrie. Dar pot sa spun ca judetul Timis este cu mult mai curat decat a fost in 12 mai, la prima editie «Let’s Do It, Romania!» din acest an. Ne asteptam la aproximativ cinci mii de saci de gunoi adunati din tot judetul. La Padurea Verde din Timisoara am adunat cinci sute de saci de gunoi”, a afirmat Rusu.

Reprezentanti ai Garzii de Mediu vor verifica locurile unde au fost identificate depozite mari de resturi menajere si de contructii si vor monitoriza in continuare situatia pentru a-i determina pe timiseni sa nu mai polueze spatiile.

Societatile de salubrizare din judetul Timis vor aduna sacii de gunoi stransi de voluntari pe parcursul intregii zile de sambata.

Timisul este unul din cele trei judete in care sambata se face curatenie generala, celelalte doua fiind Brasov si Ilfov.

La campania de curatare din mai, organizata in toata tara, in judetul Timis au participat peste patru mii de voluntari si au fost adunati aproape sapte mii de saci cu deseuri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente