Alesii au iesit la vanatoare

0
463

ARAD. Consilierii locali si-au spus parerea despre vanat si despre cum ar trebui folosit fondul de vanatoare.

Fondul de vanatoare al municipiului i-a pus vineri, de dimineata, pe alesii locali pe jar. Un proiect strecurat iarasi in ultima clipa le cerea alesilor un acord de trecere si folosinta a portiunii din terenul destinat fondului de vanatoare, portiune care revine municipiului Arad. Singurul care s-a sesizat din prima asupra proiectului a fost Claudiu Cristea, consilierul reusind sa-i trezeasca si pe colegi din starea de moleseala specifica diminetii. Cristea s-a aratat, cum era de asteptat, nemultumit de faptul ca Primaria introduce din nou proiecte in ultima clipa si ca nu se poarta o discutie serioasa si o analiza pe astfel de proiecte. Alesul a mai precizat ca proiectul nu pare sa aiba un caracter de urgenta, care sa justifice introducerea lui in ultimul moment pe ordinea de zi.

Singuri, deci singurii cu drepturi

Alesii Puterii au sarit, insa, in apararea Asociatiei de vanatoare Lazar si fiii, cea care cerea acordul pentru a vana pe acest fond, sustinand faptul ca aceasta trebuie sa trimita dosarul spre aprobare mai departe iar termenul expira in curand. Glumele nu au lipsit nici ele din program (Levente Bognar a precizat, de pilda, ca cererea are caracter urgent pentru ca „se inmulteste prea mult vanatul”).

Cristea a revenit, insa, pe subiect, precizand ca ar fi posibil ca alte asociatii de acest gen sa doreasca si ele sa primeasca aceleasi facilitati si, ca atare, un astfel de proiect trebuie votat doar dupa ce chestiunea in cauza e lamurita pe deplin, cu cereri, termeni etc.

Cum alesii au fost dusi spre concluzia ca solicitantul este singura asociatie, voturile au curs in favoarea acordului pentru vanatoare.

Vanat pe 20 de hectare

Asociatii de vanatoare Lazar si fiii va vana pe terenurile primariei, acestea reprezentand 50% din fondul de vanatoare vizat (aproximativ 20 de hectare). Cei 19 consilierii care au votat in favoarea asociatiei au fost etichetati de primarul Falca drept vanatori, singurul scos din aceasta tagma fiind… Claudiu Cristea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.