Miting pentru spatiile verzi

0
210

Respingerea O.U.G. 114/2007, ce prevede obligatia autoritatilor publice de a nu schimba destinatia terenurilor amenajate ca spatii verzi sau reducerea acestora in documentatiile de urbanism, este  propusa pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor.

Daca tii la spatiile verzi din orasul tau si nu vrei sa le vezi inlocuite de betoane, daca esti constient ca ai nevoie de mai multi metri patrati de natura decat sunt acum in jurul tau, urmeaza-ne exemplul:

Luni – Asociatia EcoAssist: ” Luni, 8 noiembrie, de la… ora 16:00 mergem in Plenul Camerei Deputatilor sa aparam spatiile verzi. Tot luni, are loc si un miting pentru spatiile verzi, de la ora 14:30.”

Marti – Asosicatia MaiMultVerde te cheama la miting in fata Parlamentului (intrarea dinspre Parcul izvor) marti, 9 noiembrie 2010, intre orele 9:30 – 10:30, sa-ti ceri drepturile la spatiul verde!

Situatia spatiilor verzi din localitatile urbane din Romania este ingrijoratoare:

  • In prezent, unui locuitor al capitalei ii revin cca 6 mp de spatiu verde, existand sectoare precum sectorul 6, unde unui locuitor ii revin sub 3mp!
  • Portiuni din parcurile publice, sau chiar parcuri intregi, sunt retrocedate si betonate pentru materializarea unor proiecte imobiliare;
  • Autoritatile publice emit autorizatii de construire pe suprafata parcarilor dintre blocuri, continand de multe ori si un aliniament cu vegetatie, sau pe spatii de joaca pentru copii;

Ordonanta nr. 114/2007 a fost initiata pentru a stopa aceste efecte dezastruoase pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri.

Alatura-te pe 9 noiembrie ONG-urilor si opiniei publice constiente de efectele negative ale respingerii acestei legi. Prezenta ta poate schimba soarta spatiilor verzi din oras!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.