Alianta intre generatii… pe biciclete

Alianta intre generatii… pe biciclete

Zeci de persoane de toate virstele s-au reunit, in cursul zilei de joi, 20 septembrie, in Parcul Catedralei din Bacau pentru a da startul unei curse de ciclism inedite. Nu a fost vorba despre o intrecere propriu-zis, cit despre o demonstratie a faptului ca mersul pe bicicleta reprezinta o reala alternativa pentru deplasarile cu masini, alternativa sanatoasa atit pentru utilizatori, cit si pentru mediul inconjurator.

Adolescenti, tineri, adulti si virstnici, elevi, parinti, profesori, reprezentanti ai unor institutii publice si agenti economici privati au marcat practic – prin parcurgerea orasului pe biciclete pe traseul B-dul N. Balcescu – Calea Marasesti – Calea Republicii – Hipermarket Real si retur, pina in fata Casei de Cultura “V. Alecsandri” Bacau – una dintre actiunile derulate, in aceste zile, cu ocazia Saptaminii Mobilitatii Europene. “Marsul” pe biciclete a fost organizat de Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau in parteneriat cu Directia Judeteana de Tineret si Sport Bacau, Club “60 plus”, Colegiile Economic “Ion Ghica”, “Ferdinand I”, Tehnic “Anghel Saligny”, “Vasile Alecsandri” si agenti economici privati.

Vineri, 21 septembrie, intre orele 10.00 – 14.00, o alta actiune in cadrul aceleiasi Saptamini a Mobilitatii Europene este propusa bacauanilor, de data aceasta de catre Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau si partenerii. Bacauanii sint invitati pe aleile principale din Parcul Cancicov pentru a participa la o serie de activitati educativ – recreative derulate de catre grupuri de 15 – 20 de elevi din scolile din municipiu cu acelasi scop, al promovarii activitatilor in aer liber si utilizarii mijloacelor de transport alternative fara impact asupra mediului si, cu siguranta, cu efecte pozitive asupra starii individuale de sanatate. Programul ar putea suferi modificari in functie de conditiile meteo. (Madalina ROTARU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *