Alpinistii nepalezi organizeaza cea mai periculoasa expeditie pe Everest pentru ecologizare

  0
  325

  Un grup de 20 de alpinisti vor sa ajunga in „zona mortii” de pe muntele Everest pentru a incerca sa curete resturile lasate de zeci de ani de ascensiuni.cadavru pe Everest

  Alpinistii nepalezi intentioneaza sa organizeze o expeditie de mare risc pentru curatarea Everestului, guvernul fiind ingrijorat ca zeci de ani de expeditii au inceput sa isi lase amprenta pe cel mai inalt varf al lumii.

  Acestia vor fi condusi de Namgyal Sherpa, un catarator care a escaladat Everestul de sapte ori, si se vor confrunta cu lipsa oxigenului si temperaturi mult sub limita inghetului pentru ridicarea a peste doua tone de deseuri.

  Activistii ecologisti au avertizat de mai mult timp ca expeditiile au lasat in urma foarte multe gunoaie, inclusiv reziduuri umane si chiar cadavre care nu se descompun din cauza frigului extrem.

  „Everestul isi pierde frumusetea”, a declarat Sherpa. „Varful muntelui este acum plin de recipiente de oxigen, steaguri vechi, franghii si corturi vechi. Cel putin doua corpuri stau acolo de mai multi ani.”

  Echipa lui Sherpa va incepe ascensiunea la sfarsitul lui aprilie, cand un mic interval intre primavara si musonul de vara ofera cele mai bune conditii pentru expeditie, potrivit BBC.

  Aproape 4000 de oameni au urcat pe Everest de cand Edmund Hillary si Tenzing Norgay au devenit primii oameni care au cucerit cel mai mare varf din lume, in 1953.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.