Patru rinoceri albi, lasati fara coarne pentru a-i feri de braconieri

0
353

Patru rinoceri albi transferati luna trecuta de la un zoo ceh intr-un parc din Kenya, au fost lasati fara coarne si echipati cu radio transmitatoare pentru a-i feri de tentativele de braconaj.rinocer alb

„Nu vrem sa riscam. Le-am taiat coarnele pentru ca astfel isi pierd valoarea in fata braconierilor”, explica Elodie Sampere, unul dintre responsabilii acomodarii rinocerilor la viata salbatica africana.

Doar opt rinoceri albi mai sunt in viata, in intreaga lume. Cei patru au sosit luna trecuta in rezervatia africana Ol Pejeta. Operatiunea are drept obiectiv facilitarea reproducerii lor pentru a le salva specia, lucru imposibil intr-o gradina zoologica.

Cornul de rinocer este extrem de cautat pe piata neagra, din cauza calitatii sale afrodisiace, chiar daca este facut in principal din keratina, substanta destul de banala continuta si de unghii sau de par.

Lasati fara coarne pe 31 decembrie anul trecut, rinocerii au astfel si mai putine sanse sa se raneasca intre ei, intrucat vor imparti aceeasi zona. Coarnele vor creste la loc in 5-6 ani.

Cei patru rinoceri, doi masculi si doua femele, apreciaza noile lor conditii de viata din Kenya. „Sunt mult mai energici si sunt constienti de mediul in care traiesc, iar starea pielii lor s-a ameliorat”, a mai spus Sampere.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.