Alte sute de kilograme de pesti morti in lacul Stefanesti din cauza caselor bogatanilor fara canalizare

Luciul de apa de la Stefanesti este plin de pesti morti.

Administratia Apelor nu a luat inca masuri. Administratorul bazinului piscicol a dus probe de apa la laboratoare de specialitate si intentioneaza sa depuna plangere penala asupra locatarilor din cartierul rezidential Cosmopolis.

Peste 200 de kg de pesti morti au iesit la suprafata apei pe lacul Stefanesti din zona Tunari a capitalei. Pe langa mirosul pe care sunt nevoiti sa il indure, localnicii din Stefanesti primesc apa murdara intrucat dejectiile din lac ajung in panza freatica si in fantanile din curtile oamenilor.

Dejectiile deversate in lac din cauza caselor de lux fara canalizare din cartierul rezidential Cosmopolis si din orasul Otopeni au omorat si pestii din lacul Stefanesti. Peste 200 de kg de pesti morti au iesit la suprafata zilele trecute, situatie cu care administratorul bazinului piscicol Stefanesti, Gheorghe Pavel s-a confruntat si in urma cu cateva saptamani.

Cu vidanja in lac

Desi acesta a filmat chiar o vidanja care golea incarcatura intr-unul dintre canalele care se scurg in lacul Stefanesti, situatia a ramas la fel.
„Au venit cei de la ape aici dar de data asta nu au mai facut nimic. Eu acum am dus probe de apa la un laborator de specialitate si astept sa vina avocatul meu sa ma sfatuiesc cu el ca vreau sa depun plangere penala. De zece ani ma confrunt cu problema aceasta”, ne-a declarat Gheorghe Pavel.

Amenzi

Autoritatea Nationala „Apele Romane” (ANAR) a dat pana acum patru sanctiuni impotriva celor care au deversat dejectii in canalele din zona Tunari. Dintre acestea, amenda cea mai mare a primt-o firma SC Urban SA care ofera servicii de vidanjare in Otopeni.

La momentul respectiv, directorul firmei Urban, Dan Ceausescu, spunea ca totul este doar o diversiune prin care administratorii baltilor afectate vor sa scoata bani de la firma lui, dar in urma analizelor facute de ANAR s-a constatat ca apele erau la nivelul maxim de poluare.

Inspectorii „Apelor Romane” au amendat SC Urban SA cu suma de 75.000 de lei pentru improvizarea unei instalatii prin care evacuau ape uzate, fara acte de reglementare, in canalele de desecare detinute de ANIF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *