Alternative ecologice pentru inalbitori

Dupa cum probabil toata lumea stie, inalbitorul este toxic atat pentru oameni, cat si pentru mediu.inalbitor Inalbitorul pe baza de clor elibereaza in aer dioxina, furanii si alte organo-cloruri care pot cauza dureri de gat, tuse, dificultati de respiratie si lichid la plamani.

Studiile arata ca exista o legatura directa intre expunerea la dioxina si cancer, malformatii la nou-nascuti si disfunctii reproductive sau afectand cresterea si dezvoltarea. Oare pare a fi ceva potrivit pentru a ne spala hainele? Desi toate cele mentionate mai sus sunt adevarate, inalbitorul ramane prima alegere pentru albul cel mai alb…totusi, exista alternative mult mai sigure pentru tine si familia ta pe care le-ai putea folosi.

In primul rand, ar trebui sa acordati atentie ingredientelor produselor pe care le folositi. Urmatoarele ingrediente ar putea fi folosite in diverse concentratii pentru a-ti albi si curata rufele: otet, suc de lamaie, peroxid de hidrogen, oxigen, borax (borat de sodiu), soda, hidrosulfat de sodiu( sare si apa). Nu le combinati! Acestea au fost cateva idei pentru inlocuirea inalbitorului. Peroxidul de hidrogen, care pare a fi cel mai daunator dintre toate, se descompune in apa si oxigen in apa menajera.

Inainte de a incerca sa va produceti propriile versiuni de inalbitor din lamaie si otet si borax, ar trebui sa stiti ca exista pe piata cateva marci care s-au dovedit a fi extrem de eficace in albirea rufelor, fiind in plus si sigure pentru intreaga familie.
Seventh Generation Chlorine Free Bleach ( inalbitor fara clor Seventh Generation)- nu ataca culorile, este non-toxic, biodegradabil, nu contine fosfati, este sigur pentru sistemele septice si nu e testat pe animale. Contine inalbitor natural care nu dauneaza atmosferei, stabilizator pentru inalbitor pe baza de oxigen, apa de-ionizata.
Ecover Non-Chlorine Bleach (inalbitor fara clor Ecover)- fara clor sau agenti de albire optica, complet biodegradabil, nu e testat pe animale si este aprobat chiar de Societatea Vegetarienilor. Este fabricat 100% din percarbonat, care contine sare, calcar si apa oxigenata.
Bi-O-Kleen Oxygen Bleach Plus ( inalbitor Bi-O-Kleen Oxygen Plus)- nu contine agenti chimici de activare in apa rece sau de albire optica, metasilicati, borax, clor sau borina.
Earth Friendly Oxo Brite Non-Chlorine Bleach (inalbitor fara clor Oxo Brite)- ingredientele folosite sunt percarbonat de sodiu si carbonat de sodiu. Nu contine enzime, fosfati, clor, DEA ( componenta chimica) sau ingredienti pe baza de petrol.
Produsele mentionate sunt utilizabile pentru curatirea hainelor, insa acelasi principiu se poate aplica si in cazul ingredientilor folositi la fabricarea produsele pentru curatirea bucatariei sau a baii.
Bon Ami face o treaba foarte buna la periat, iar otetul se pricepe de minune la inlaturarea mucegaiului. Asa ca data viitoare cand doriti sa cumparati o sticla de inalbitor, faceti-va o favoare si incercati unul neconventional, dar ecologic…familia si mediul va vor multumi!

Sursa: www.thegoodhuman.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,553FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente