Amenda de 4,6 miliarde de dolari pentru unul dintre cei mai mari poluatori din SUA

Grupurile ecologiste din America pot rasufla usurate. Dupa mai bine de 8 ani de procese, American Electric Power a acceptat sa plateasca o amenda de 4,6 miliarde de dolari pentru impactul pe care emisiile de chimicale l-au avut asupra raspandirii ploilor acide in partea de nord a Americii.

Mai mult, marele poluator american va fi nevoit sa-si reduca emisiile de carbon cu cel putin 69 %, in urmatorii 10 ani si sa plateasca, pe langa respectiva amenda, penalizari in valoare de 15 milioane de dolari pentru daune aduse societatii civile.Sirul continua cu suma de 60 de milioane de dolari pe care American Electric Power va trebui sa-i investeasca in ecologizarea fabricilor si in proiecte de sprijinire a regiunilor afectate de poluarea pe care a produs-o.

Cel mai lung proces bazat pe probleme de mediu din intreaga istorie a justitiei americane a inceput pe 3 noiembrie 1999. American Electric Power a fost acuzata de catre procurorul general Janet Reno ca, alaturi de alte 6 companii producatoare de energie, a degajat in mod ilegal cantitati enorme de poluare. Legea a fost incalcata ani la randul, timp in care fabricile produceau energie fara sa dispuna de echipamente cara sa tina sub control cantitatile de chimicale, fum si funigine generate. Se pare ca in cele din urma, sanctiunile au fost pe masura. Ecologistii si locuitorii din regiunile poluate se declara satisfacute dupa atatia ani in care nu s-a luat nici o masura de combatere a poluarii generate de American Electric Power.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,174FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente