Destin trist pentru ursii polari

0
344

Biologii americani, Scot L. Schliebe si Steven C. Amstrup, incearca sa ofere un pronostic asupra viitorului ursilor polari, in contextul incalzirii globale si al topirii ghetei din Oceanul Arctic. Scott Schliebe considera ca ursii polari sunt mamifere foarte adaptabile, insa nu pot face fata chiar oricarui tip de schimbare.

Ursii polari „sunt o parte importanta din istoria noastra naturala”, crede Schliebe. El a atras atentia ca „ar trebui sa facem tot ce putem pentru a incerca sa mentinem valabil acest lucru”. Unul dintre drumurile pe care le poate apuca rasa ursilor polari, confruntati cu o lipsa acuta de hrana, poate fi acela al unei scaderi si mai drastice a ratei de reproducere a speciei, in contextul expansiunii verii arctice.

Un al doilea curs pentru viitorul ursilor polari ar putea fi disparitia masiva a exemplarelor din aceasta specie. Daca emisiile de gaze cu efect de sera, responsabile pentru incalzirea globala si pentru topirea ghetei din Oceanul Arctic, nu inceteaza sa creasca, Amstrup avertizeaza ca aproximativ 22.000 de exemplare de ursi polari pot disparea pana la jumatatea acestui secol.

„Se pare ca am ajuns la un punct in care ursii polari, confruntati cu o topire si desprindere a ghetei mult mai devreme decat in mod normal, nu vor putea rezista schimbarii.”

Sursa: Green Report

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.