UE va reduce subventiile pentru culturile de plante folosite la producerea biocombustibilului

Uniunea Europeana va reduce subventiile pentru culturile de plante folosite pentru biocombustibil, ca urmare a unei supra-cultivari, au anuntat oficiali europeni.

Prima pentru “culturile energetice” a fost introdusa in 2004, la un an dupa marea reforma a politicii UE privind fermele. Din 2007, Bulgaria si Romania beneficiaza, de asemenea, de aceasta subventie – 45 de euro pe hectar pentru a incuraja fermierii sa cultive plante pentru biocombustibil. In aceasta categorie intra sfecla de zahar, cerealele sau rapita.

Anul acesta, UE a marit suprafata maxima care poate beneficia de subventie de la 1,5 milioane de hectare la 2 milioane de hectare. De asemenea, guvernele europene ar putea finanta fermierii cu pana la jumatate din suma pe care acestia o cheltuie pentru aceste culturi.

Totodata, se anunta o crestere a suprafetei maxime finantate, dar si o scadere a subventiei. “Pentru 2007, suprafata se apropie de 3 milioane de hectare, dar va fi o reducere a subventiei, poate pana la 30 de euro”, a declarat un oficial european.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente