Curtea Suprema a SUA a refuzat sa blocheze o amenda de 18 miliarde de dolari data companiei Chevron

  0
  525
  Curtea Supremă a SUA a refuzat să blocheze o amendă de 18 miliarde de dolari data companiei Chevron
  Curtea Suprema a SUA a refuzat sa blocheze o amenda de 18 miliarde de dolari data companiei Chevron

  Curtea Suprema a SUA a refuzat sa blocheze o amenda imensa de 18 miliarde de dolari data de un tribunal din Ecuador companiei americane Chevron pentru daune ecologice cauzate de activitatile sale in aceasta tara, a informat marti intr-un comunicat grupul petrolier, relateaza AFP.

  ‘Desi Chevron este dezamagit de respingerea cererii noastre de catre Curte, vom continua sa ne aparam impotriva incercarilor avocatilor reclamantilor de a pune in aplicare hotararea ecuadoriana frauduloasa’, a explicat Chevron in comunicatul sau.

  Circa 30.000 de indigeni si mici fermieri acuza compania petroliera Texaco, achizitionata in 2001 de Chevron, de poluarea unor zone vaste ale junglei amazoniene atunci cand a desfasurat activitati de exploatare petroliera in regiune, in perioada 1964-1990.

  In ianuarie 2012, justitia ecuadoriana a confirmat in a doua instanta o amenda de peste noua miliarde de dolari data companiei americane pentru poluare, hotararea fiind validata de Curtea Suprema a Ecuadorului in luna martie. Ulterior, amenda a fost dublata la 18 miliarde de dolari, intrucat compania nu si-a prezentat scuze victimelor, asa cum prevedea decizia justitiei.

  Amenda data grupului petrolier american este cea mai mare din istoria dreptului mediului, depasind-o pe cea data companiei ExxonMobil pentru mareea neagra de la Alaska din 1989, de 4,5 miliarde de dolari.

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.