Amenzi de 460.000 de lei pentru gunoaie

0
467

GORJ. Comisarii Garzii de Mediu Gorj au efectuat, in luna noiembrie, 50 de inspectii, in urma carora au aplicat 14 amenzi in valoare totala de 460.000 de lei.
gunoaie
Cele mai mari sanctiuni le-a primit Complexul Energetic (CE) Turceni, in suma totala de 110.000 de lei. Ovidiu Ilie, comisarul-sef al Garzii de Mediu Gorj, a precizat ca sanctiunile au fost aplicate pentru ca unitatea nu a indeplinit masurile dispuse la controlul anterior si nu s-a respectat legislatia cu privire la emisiile de noxe in atmosfera.

Si Complexul Energetic Rovinari a fost amendat cu 20.000 de lei, pentru depozitarea de deseuri in locuri neamenajate. CE Rovinari a fost sanctionat de mai multe ori in acest an pentru poluarea mediului.

Primaria Targu Carbunesti, sanctionata

Si Primaria Targu Carbunesti a primit o amenda consistenta, in suma de 30.000 de lei, pentru ca a schimbat destinatia unui spatiu verde. „S-a facut parcare in locul spatiului verde, lucru interzis de lege, pentru ca stam foarte prost in ceea ce priveste suprafata de spatiu verde raportata pe cap de locuitor”, a precizat Ovidiu Ilie. Garda de Mediu Gorj a mai amendat in acest an Primariile Ticleni si Matasari, pentru ca nu respectau conditiile de depozitare a deseurilor.

O sanctiune importanta a fost aplicata, luna trecuta, de comisarii de mediu unei societati care detine o licenta de exploatare a carbunelui in bazinul minier Motru. Firma Explocarb din Motru a fost amendata cu suma de 50.000 de lei, pentru ca nu respecta conditiile din autorizatia de mediu. Alte societati care au fost sanctionate isi desfasoara activitatea in domeniul exploatarii lemnului.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.