Amenzi pentru bucurestenii care nu spala trotuarul sau nu au acordul vecinilor pentru a detine caine

Bucurestenii vor trebui sa ceara acordul vecinilor pentru a detine un caine si vor fi obligati sa-si spele trotuarul din fata caselor si a blocurilor, in fiecare zi de sambata, in caz contrar fiind amendati, conform unui proiect de hotarare privind normele de salubrizare si igienizare a Capitalei.amenzi pentru bucuresteni

Pe ordinea de zi al Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) se afla proiectul de hotarare privind normele de salubrizare si igienizare ale Capitalei, care reglementeaza cadrul legal si normele de salubrizare, precum si drepturile si obligatiile bucurestenilor sau ale firmelor de salubrizare.

Acest proiect stabileste, printre altele, ca vor fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 200 si 500 de lei, persoanele care, desi detin caini de companie, nu-si obtin in 30 de zile, acordul tuturor vecinilor directi in privinta animalului de companie.

Aceleasi amenzi vor putea fi aplicate si pentru cei care nu detin, pe domeniul public, atunci cand isi plimba animalele de companie, materialele necesare – faras, matura, punga – pentru curatarea locului si a dejectiilor fiziologice ale animalului.

De asemenea, proiectul interzice cresterea sau intretinerea, in Bucuresti, in gospodarii individuale, a animalelor si pasarilor pentru consum, piele, blana si tractiune, a albinelor, viermilor de matase si asimilate acestora.

Si in privinta normelor de curatenie a trotuarelor din fata caselor si blocurilor in care locuiesc, proiectul stabileste obligatia bucurestenilor de a spala trotuarul in fiecare zi de sambata a fiecarei saptamani. Astfel, persoanele fizice vor fi nevoite sa spele trotuarul in fiecare sambata, intre orele 9.00-12.00, iar persoanele juridice, in zilele de luni, intre orele 9.00-12.00, acestea fiind pasibile de amenzi cuprinse intre 200 si 500 lei pentru nerespectarea acestor norme.

Daca persoanele fizice apartin unor culte religioase, care au ca zi de sarbatoare sambata, proiectul prevede ca „prestatia sa fie facuta in urmatoarea zi lucratoare, in aceleasi conditii mentionate”.

In perioada de iarna, cetatenii care detin locuri de parcare trebuie sa curete zapada si sa asigure curatenia acestor locuri. De asemenea, bucurestenii nu vor avea voie sa mai arunce zapada din curti pe trotuare sau pe carosabil, iar cei care in 24 de ore dupa incetarea ninsorii nu indeparteaza turturii de pe acoperisurile cladirilor si nu curata zapada si gheata de pe trotuarele din dreptul imobilelor unde domiciliaza vor putea fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 200 si 500 de lei.

Pentru persoanele juridice, amenzile sunt cuprinse intre 500-2.000 de lei in cazul imobilelor in care la parter functioneaza societati comerciale sau magazine, obligatiile persoanelor juridice de a curata zapada sau gheata revenind in timpul programului de functionare.

Sursa: MediaFax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *