Reactorul 2 de la Cernavoda, oprit din cauza unei defectiuni

0
440

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavoda a fost oprita controlat in aceasta dimineata din cauza unei defectiuni aparute in cladirea de protectie a reactorului, informeaza un comunicat al Nuclearelectrica.reactorul Cernavoda

„Decizia de oprire a unitatii a fost determinata de detectarea unei scapari de agent primar in interiorul cladirii de protectie a reactorului. Nu s-au inregistrat probleme legate de protectia personalului, echipamentelor si a mediului, toate sistemele de securitate functionand conform proiectului”, spun reprezentantii companiei care opereaza centrala.

Repornirea unitatii si sincronizarea la sistemul energetic national vor avea loc dupa determinarea cauzelor, remedierea lor si efectuarea testelor in conformitate cu procedurile centralei, se mai arata in comunicat.

Cele doua reactoare ale centralei nucleare de la Cernavoda asigura 20% din productia nationala de electricitate.

Primul reactor a fost pus in functiune in anul 1996, iar cel de-al doilea a fost inaugurat pe data de 5 octombrie 2007.

Romania are in plan construirea altor doua reactoare la Cernavoda, in parteneriat cu sase companii europene: CEZ, GDF-Suez, Iberdrola, RWE, ArcelorMittal si Enel.

Totodata, statul roman urmareste construirea unei a doua centrale nucleare, in perioada 2020-2030. Trei amplasamente pe raul Somes sunt analizate in acest sens.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.