Aproape jumatate dintre americani nu ia in seama avertismentele autoritatilor cu privire la alimentele contaminate.
obezitate
Potrivit unui raport, peste 40% dintre cei care aud ca exista alimente contaminate cu diverse bacterii verifica daca au astfel de produse in casa. Studiul a fost realizat, pentru ca in SUA s-au imbolnavit aproapre o mie de persoane in urma consumului de alimente contaminate cu Salmonella, desi a fost o campanie de informare violenta cu privire la produsele cu probleme.

Raportul realizat de Universitatea Rutgers din New Jersey arata ca americanii nu verifica produsele cumparate, pentru ca sunt convinsi ca nu puteau fi ei atat de ghinionisti. Cercetatorii sunt convinsi ca americanii urmaresc stirile despre alimente contaminate, dar nu fac nici un efort mai departe. 84% dintre cei intervievati sunt foarte atenti la astfel de stiri si le spun si celor din jur ce au aflat.

Numai ca din acestia doar jumatate merge la frigider sa vada daca are aceste produse si sa le arunce. Jumatate dintre americani crede ca produsele contaminate nu pot afecta viata. Americanii crede ca autoritatile le-ar putea face viata mai usoara, daca le-ar trimite prin e-mail sau prin posta clasica scrisori de avertizare cu privire la alimentele contaminate.

De asemenea, 75% dintre respondenti cred ca astfel de informatii ar trebui sa existe in magazine.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here