Activitati ecologice organizate de Primaria Mangalia

MangaliaPentru extinderea zonelor verzi din municipiul Mangalia, administratia locala a demarat o ampla actiune de plantare de pomi, arbusti si flori pe spatiile verzi ale orasului. La invitatia edilului municipiului Mangalia, Zanfir Iorgus, au raspuns afirmativ asociatiile de proprietari, profesori si elevi din oras care in colaborare cu societatea de salubrizare care a achizitionat mai multe specii de pomi (tei, artar, mesteacan, salcie), au plantat ieri aproximativ 1.000 de pomi in mai multe zone ale orasului.

La actiune a participat si primarul Zanfir Iorgus, care a plantat un pom impreuna cu elevii si profesorii de la Liceul Teoretic din Mangalia.
Obiectivul actiunii este constientizarea rolului major pe care societatea ar trebui sa-l joace in protectia si recrearea mediului prin plantarea de copaci si orice fel de alte plante si educarea tinerei generatii in spiritul protectiei mediului, prin implicarea activa in aceasta actiune. „Dorim sa dam o noua dimensiune ideii de voluntariat si sa invatam oamenii sa respecte natura doar implicandu-i si oferindu-le ocazia sa planteze copaci”, a declarat edilul din Mangalia. In paralel cu aceasta actiune, la Mangalia se desfasoara, pe langa activitatile curente de salubrizare, o ampla actiune de curatenie generala de primavara si de pregatire a orasului si a statiunilor turistice pentru sezonul estival.

Ioana Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *