Angajati de la Directia Silvica, condamnati pentru taierea unei paduri

Angajati de la Directia Silvica, condamnati pentru taierea unei paduri
Angajati de la Directia Silvica, condamnati pentru taierea unei paduri

Doi angajati ai Directiei Silvice Botosani au fost condamnati pentru taierea unei paduri. Magistratii Curtii de Apel din Suceava s-au pronuntat intr-un dosar in care fostul sef al Ocolului Silvic Dorohoi, Gheorghe Temnianu, si un fost padurar, Rafael Tipirigan, au fost judecati pentru abuz in serviciu.

Cei doi au fost gasiti vinovati de taierea ilegala, in 2009, a 370 de metri cubi de stejar din padurea “Comori” de langa Dorohoi. Totul a iesit la iveala in 2010, dupa un control de fond, iar autoritatile forestiere au sesizat procurorii.

“Au fost stejari de dimensiuni mari, care erau scumpi pe piata“, a declarat directorul Directiei Silvice, Sorin Corduneanu.

Padurarul Rafael Tipirigan a fost direct implicat in aceasta taiere de copaci, in timp ce seful Ocolului Silvic a fost gasit vinovat pentru ca nu a descoperit ilegalitatile.

Initial, cei doi au fost condamnati de Judecatoria Dorohoi la cate un an de inchisoare cu suspendare si la plata unor daune catre Directia Silvica de 105.000 de lei, insa judecatorii Curtii de Apel au fost mai blanzi reducand pedeapsa in cazul sefului Ocolului Silvic, Gheorghe temnianu, la o amenda penala de 6.000 de lei.

Cei doi vor trebui sa achite, in solidar, RNP Romsila – Directia Silvica Botosani, la suma de 60.286,89 lei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente