Anglia isi va stoca emisiile poluante

  0
  373

  „Sechestrarea” carbonului de la o singura platforma industriala din Marea Britanie ar echivala cu scoaterea din circulatie a 20 milioane de masini.
  stocarea emisiilor
  In timp ce tarile Uniunii Europene cauta inca solutii viabile pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, Marea Britanie pare tot mai hotarata sa ingroape in pamant dioxidul de carbon.

  Compania britanica National Grid planuieste sa-si dezvolte o noua unitate care va avea drept menire captarea si stocarea emisiilor care provin de la centralele pe carbune. Dioxidul de carbon va fi „sechestrat” in formatiunile geologice de pe fundul Marii Nordului, potrivit cotidianului „The Times”.

  Chris Train, reprezentant al companiei National Grid, a spus ca grupul planuieste sa construiasca, cu doua miliarde de euro, o retea de transport si stocare a dioxidului de carbon in jurul estuarului Humber, unde sunt localizate cinci dintre cele mai mari uzine pe carbune din Marea Britanie.

  „National Grid va furniza un sistem integrat necesar colectarii carbonului si ingroparii lui pe fundul marii”, a spus acesta.

  Eforturi de reducere a dioxidului de carbon

  Guvernul considera ca sistemul de captare si stocare a emisiilor de carbon – care a ramas inca o tehnologie netestata la scara comerciala – va juca un rol foarte important in eforturile Marii Britanii de reducere a emisiilor poluante cu 20 la suta pana in 2020.

  Odata captat, carbonul va trece prin conductele companiei. Emisiile vor fi transportate catre siturile de stocare din fostele campuri gazeifere din Marea Nordului.

  Rocile permeabile submarine care inainte contineau gaz vor fi acum folosite pentru stocarea permanenta a carbonului. Compania spera ca prima conducta de carbon sa fie deja operabila in urmatorii trei ani.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.