Animale ecologiste

Mincare ecologica, sampoane naturale, fara chimicale, jucarii din materiale reciclate, biodegradabile sau din bumbac organic. Ciinii si pisicile din Occident au trecut la bio.

In Statele Unite vinzarile de mincare organica si naturala pentru animale de companie inregistreaza o evolutie spectaculoasa. Pentru ca bioconsumatorii si-au trecut si prietenii necu-vin-tatori la dieta fara chimicale, piata de profil s-a majorat cu 46% in 2005, comparativ cu 2004, si cu circa 36% in 2006, potrivit esti-ma-rilor Organic Trade Association. Iar interesul stapinilor pentru bio-mincarea de animale a „explodat” anul trecut, dupa ce 60 milioane de pachete cu „bobite” conven-tio-na-le au fost retrase de pe piata, fiind suspectate de contaminare cu substante toxice. De exemplu, pro-du-ca-torul Pet Promise a inregistrat o du-blare a vinzarilor de hrana fara chi-micale, hormoni de crestere si an-tibiotice, in conditiile in care aceasta este aproape de patru ori mai scumpa decit cea conven-tio-nala.

Alimentatia bio pentru „copiii” cu blana „se poarta” si in alte col-turi ale lumii: Marea Britanie, Germania, Australia sau Noua Zeelanda.

INGRIJIRE. In plus, pentru ca animalele lor sa fie cit mai ferite de chimicalele sintetice care pot provoca alergii si chiar cancer, ame-ricanii se inghesuie sa le cumpere sapunuri, sampoane, spray-uri sau creme din plante bio, fara parfu-muri, coloranti artificiali sau pa-rabeni. Plus jucarii din materiale re-ciclate, biodegradabile sau chiar facute din bumbac crescut fara chimicale. Furori fac si „patu-rile” pentru animale facute din bumbac, latex sau lina bio.

Potrivit OrganicAuthority.com, hrana si produsele de ingrijire bio au acelasi efect benefic asupra sanatatii animalelor ca si in cazul oamenilor. Pentru ca nu au colo-ranti si conservanti sintetici, pesticide sau alte chimicale toxice, acestea nu pro-voaca alergii, boli de piele sau cancer. Plus ca mincarea bio este mai bogata in substante nutritive.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *