Animale olimpice: 11 necuvantatoare care merita medalie de aur pentru performante

Animalele ar putea depasi omul la aproapte toate probele sportive, daca ar concura impreuna. Va prezentam cele mai atletice animale din lume.

National Wildlife Federation a denumit 11 animale care merita medalii de aur pentru viteza, putere, agilitate, rezistenta sau alte abilitati atletice.

Vidra europeanavidra

Vidra ar putea fi un adevarat campion la proba skeleton. Cunoscute pentru ca sunt tare jucause, vidrelor le place sa alunece pe noroi sau pe gheata din rauri, cu capul in jos. Si ursii au aceeasi pasiune, insa in mod sigur ar fi intrecuti de vidre la aceasta proba.

Ghepardul si antilopa americanaghepard
antilopa

Cel mai rapid animal de pe Pamant este ghepardul, care poate alerga cu pana la 97 de km pe ora. Dar nici macar asta nu il poate asigura pe animal ca va avea parte de cina. Gazelele si alte antilope mici, care reprezinta principala prada a ghepardului, nu sunt atat de rapide insa o rezistenta si agilitate foarte mare, si de multe ori scapa neatinse.

Antilopa americana ar fi campioana la proba de coborare la schi, intrucat este al doilea animal din lume ca viteza, dupa ghepard. Acum zeci de mii de ani, gheparzii traiau si in America, iar competitia dintre feline si ierbivore a dus la evolutia unor antilope americane extrem de rapide.

Linxul si iepurele de camp de zapadalinx

iepure

Cand vine vorba despre navigat prin zapada, cei mai buni sunt linxul si iepurele de camp de zapada. Ar putea sa fie un cuplu perfect la proba de dans pe gheata, intrucat picioarele lor lungi le-ar permite sa alunece gratios. Iepurii au un avantaj in plus: blanita alba, care le permite un camuflaj perfect pe timpul iernii, dar care nu ii scapa intotdeauna de lincsi, campioni la agilitate, auz, vaz si miros.

Galagogalago

Aceste primate micute traiesc in varful copacilor si au niste sarituri incredibile, asa ca ne-am gandit ca li se potriveste proba de sarituri cu schiurile. Animalutele pot sari cate sase metri deodata, iar ochii lor uriasi ii ajuta sa vada perfect in intuneric.

Hiena patata, nevastuica pitica si diavolul tasmanianhiena

nevastuica

diavol tasmanian

Cei trei fac parte din echipa de hochei. Hienele patate au falci incredibil de puternice, calitate necesara hocheistilor care isi sparg capul si dintii de nenumarate ori. Nevastuica pitica si diavolul tasmanian au o forta deosebit in muscaturi, in ciuda marimii lor reduse.

Pescarusul cenusiu si randunica de mare arcticapescarus cenusiu

randunica de mare

Cand vine vorba de rezistenta, premiul cel mare il castiga cele doua pasari marine. asa ca le-ar sta bine la proba de schi fond. Pentru foarte multi ani, randunica de mare arctica a detinut titlul de pasarea cu cea mai mare migratie, calatorind din Arctica in Antarctica si inapoi, in fiecare an. Apoi, oamenii de stiinta au descoperit pescarusul cenusiu, care calatoreste 65.000 de km pe an.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *