Animale racorite cu inghetata si fructe congelate la o gradina zoologica din Brazilia

0
340

In America de Sud, unde este acum miezul verii, oamenii se lupta din greu cu caldura. Si nu doar oamenii, ci si animalele, mai ales cele din gradinile zoologice! Specialistii au gasit, bineinteles, un remediu: animalele sunt tratate cu inghetata si fructe congelate, spre invidia vizitatorilor.animale racorite cu inghetata

In Europa, iarna pare sa nu se mai termine, dar, de cealalta parte a globului, metropola braziliana Rio de Janeiro trece prin cea mai calduroasa vara din ultima jumatate de secol. Luna trecuta, temperatura medie a fost de 36 de grade Celsius, dar mercurul a urcat de multe ori peste 40 de grade. Situatia este deosebit de neplacuta pentru animalele de la gradina zoologica! Pentru a le alina suferinta, meniul din aceste zile a inclus mari cantitati de fructe direct de la gheata.

„Rezultatele sunt bune. Am constatat ca animalele se racoresc, isi dezvolta gandirea incercand sa sparga gheata si, in acelasi timp, sunt mult mai linistite”, a spus biologul Rodrigo Costa.

Fiecare specie primeste o tratatie adecvata: una din vedetele gradinii, un urs de 12 ani, primeste pepeni congelati, in timp ce maimutele au dreptul la inghetate mai mici. Ospatul este privit cu amuzament, dar si cu putina invidie de vizitatorii care sufera si ei de arsita.

Desertul din fructe
inghetate era servit de multi ani locatarilor gradinii zoologice, dar acum portiile sunt mult mai mari, din cauza starii vremii. Animalele sunt racorite si cu dusuri iar cele mai sensibile au fost chiar mutate in spatii cu aer conditionat.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.