Corridele, in pericol din cauza militantilor iberici pentru drepturile animalelor

0
275

Traditia hispanica a luptei cu taurii nu se bucura de sprijin unanim in Spania. Activistii pentru drepturile animalelor au desfasurat, vineri, o spectaculoasa actiune de protest chiar in centrul Madridului. In opinia lor, corridele ar trebui pur si simplu desfiintate, deoarece nu sunt altceva decat un macel al taurilor nevinovati.matador si taur

Activistii miscarii „Egalitatea animalelor” au protestat pe un impunator pod din Madrid, intr-o zona cu acces interzis din cauza unor lucrari. Aici au desfasurat o lozinca pe masura amplasamentului, care cerea drepturi pentru animale si interzicerea luptelor cu taurii.

Ca si cum protestul n-ar fi atras destula atentie, un militant priceput la alpinism a arborat o alta lozinca. Activistii ramasi la sol au amintit, in fata reporterilor, ca parlamentul provinciei autonome Catalonia dezbate, deja, interzicerea corridelor.

„Incepem sa ne dam seama ca animalele sufera si ca trebuie si ele sa fie luate in seama. Potrivit sondajelor, 70 la suta din spanioli nu sunt interesati de luptele cu taurii sau chiar sunt impotriva lor, si asta se vede si din ce se intampla in Catalonia”, a declarat Sharon Nunez, militanta pentru drepturile animalelor.

Aceleasi sondaje arata, insa, ca spaniolii mai in varsta raman atasati de traditia corridelor si considera ca dezbaterea din Catalonia este o manifestare der separatism.

Orice ar spune sondajele, toreadorii continua sa fie tratati ca niste eroi in Spania. Protestul de vineri s-a incheiat prin interventia politiei care i-a ridicat pe militanti si le-a strans lozincile.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.