Sfasiat de cainii pe care ii violase

0
361

„Un fapt divers iesit din comun, oribil pana la grotesc” pune guvernul sloven intr-o situatie foarte jenanta, arata cotidianul francez Le Monde. Ieri, publicatia belgiana La Meuse explica de ce „persoana incriminata era foarte apropiata de mediile politice influente din tara”. Si asta nu e tot.Bullmastiffii

Cronologic: povestea oribila incepe la 2 februarie, cand doctorul Sasa Baricevici, medic pentru inalta societate de la Liubliana si proprietarul unei clinici medicale de lux, a fost descoperit agonizand la domiciliul sau, cu trupul sfasiat ingrozitor de cei trei caini ai sai din rasa Bullmastiff: Atossa, Atlas si Joy. Premierul Borut Pahor, la putere din 2008, si mai multi ministri au prezentat public condoleante familiei.

ANIMALE CHINUITE
Autoritatile veterinare au sacrificat prin injectare animalele cunoscute deja pentru agresivitatea lor. In 2006, cainii ranisera grav un trecator. De cel putin trei ori, serviciile competente au cerut ca patrupedele sa fie suprimate, dar doctorul Baricevici si-a pus pilele in functiune pentru a-si recupera cainii dupa o faza de „reeducare” intr-un institut specializat.

„Or, Bullmastiffii, o rasa folosita in Marea Britanie pentru a-i insoti pe paznicii de vanatoare de pe marile domenii, sunt, in ciuda maxilarului lor impresionant, mai putin periculosi decat cainii de lupta Pitbull”, explica Le Monde.

Comportamentul anormal al cainilor se explica prin situatiile foarte deosebite prin care au trecut acestia. Surse din politie au dezvaluit ca, la sosirea echipelor de ajutor, medicul era complet gol, cu un substitut falic atasat in jurul corpului. Un examen medical a confirmat cu certitudine ca cei trei caini au fost supusi ani in sir la abuzuri sexuale din partea stapanului lor pe care, in final, s-au razbunat.

Unii experti au emis ipoteza ca Baricevici, un transsexual operat, ar fi inceput sa aiba un comportament sexual deviant ca urmare a unui tratament hormonal de accentuare a virilitatii.

MINISTRUL DE INTERNE, ACUZAT
Cum era de asteptat, opozitia de dreapta a si inceput sa critice, sub presiunea mass-media, incinerarea cadavrelor a fost intarziata, iar justitia ancheteaza daca medicul si-ar fi invitat amicii sus-pusi sa asiste, ca „voyeuri”, la „sedintele de dresaj canin”.

La inceputul lunii martie, trei partide din opozitie (SDS-democratic, SIS-popular si SNS-nationalist) au depus la Parlament o motiune de neincredere impotriva ministrului de Interne, Katarina Kresal, pe care o acuza de incercare de a influenta ancheta politiei asupra mortii lui Sasa Baricevici. Miro Senica, avocatul doctorului, care ar fi intervenit pentru a impiedica aplicarea consemnului serviciilor veterinare, este si el printre amicii foarte fotogenicei doamne Kresal.

Fostul premier, crestin-democratul Janez Jansa, seful SDS, a spus ca acest scandal este un simptom al „decaderii” moravurilor clasei politice si al starii deplorabile in care a ajuns stanga slovena. Pentru a intretine „flacara indignarii populare”, sunt aprinse lumanari pe strazile din capitala slovena in memoria cainilor Atossa, Atlas si Joy.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.