Animale salbatice decimate de erbicide

Animale salbatice decimate de erbicide
Animale salbatice decimate de erbicide
Animale salbatice decimate de erbicide

Membrii Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) vor realiza o evaluare a populatiilor de animale de pe fondul cinegetic al judetului, inventariere care ar trebui sa se finalizeze, sustine Vasile Dabija, seful AJVPS, cel tarziu in aprilie.

Cu aceasta ocazie, vanatorii atrag atentia fermierilor asupra utilizarii erbicidelor la culturile acestora, elemente care dauneaza mai multor specii de animale si produc pagube mari in fondul cinegetic.

„In urma cu mai multi ani, existau institutii care controlau astfel de produse. Acum nu se mai poate spune acest lucru. Din cauza erbicidelor folosite, populatiile de caprior si iepure, mari consumatori de grau verde, s-au redus drastic in ultimii ani”, a sustinut Vasile Dabija, presedintele AJVPS.

Fermierii se apara insa si sustin ca nu isi permit sa-si lase prada animalelor culturile in care investesc sume mari.

Reglementarea utilizarii erbicidelor ar putea fi facuta, sustin vanatorii, odata cu modificarea legii fondului cinegetic, aflata in Parlament, a carei dezbatere va avea loc cel mai probabil odata cu reluarea sesiunii parlamentare, din februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *