Animalele aflate in pericol de disparitie, in atentia Executivului

Guvernul a alocat, in sedinta de miercuri, 4.300.662 lei de la bugetul de stat pe anul 2008 pentru finantarea programelor de conservare si utilizare a populatiilor de animale in stare critica, in pericol de disparitie si a celor vulnerabile, informeaza un comunicat de presa al Executivului, remis AMOS News.
biodiversitate si protectia mediului
Repartizarea sumei s-a facut pe specii si rase, la nivel de specie sumele pe cap de exemplar acordandu-se dupa cum urmeaza: bovine – 776,9 lei; ovine si caprine – 75 lei; suine – 430 lei; animale de blana – 43,78 lei; viermi de matase – 50 lei; albine – 55 lei; pasari – in medie 44,5; pesti – 4,29.

Masura s-a impus ca urmare a necesitatii de conservare si utilizare durabila a resurselor diversitatii biologice si genetice in agricultura, diversitate reprezentand un factor indispensabil pentru dezvoltarea productiei agricole si a zonelor rurale.

In ultimele decenii s-a constatat accelerarea fenomenului de disparitie a speciilor si raselor de animale, ceea ce a determinat Organizatia pentru Agricultura si Alimentatie (FAO) sa initieze un program de actiuni pentru stoparea acestui fenomen. Astfel, in anul 1992, la Rio de Janeiro, a fost semnata Conventia pentru Conservarea Biodiversitatii Biologice, prin care statele semnatare se obliga sa intreprinda masuri destinate stoparii fenomenului de disparitie a speciilor si raselor de animale.

Romania face parte din grupul de state care au semnat Conventia pentru Conservarea Biodiversitatii Biologice, incheiata la Rio de Janeiro.

Sursa: Universul Padurii

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente