ANPM a respins cererea de acord de mediu pentru autostrada Sibiu-Pitesti

ANPM a respins cererea de acord de mediu pentru autostrada Sibiu-Pitesti
ANPM a respins cererea de acord de mediu pentru autostrada Sibiu-Pitesti

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului(ANPM) a respins cererea de acord de mediu pentru autostrada Sibiu-Pitesti (116 km). Acest tronson de autostrada era prevazut sa strabata judetele Sibiu, Valcea si Arges.

ANPM si-a motivat decizia prin faptul ca promotorul proiectului, Compania Nationala de Autostrazi (CNADNR), nu a depus toate documentele solicitate de catre Agentie in mai multe randuri, in cei trei ani de cand a fost inaintata solicitarea. Principalul document lipsa este legat de actualizarea raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul de investitie, in conformitate cu unele prevederi legale. De asemenea, printre documentele lipsa se numara avizul de gospodarire a apelor, avizele custozilor/administratorilor ariilor naturale protejate, actualizarea Certificatelor de Urbanism pentru toate judetele traversate de atutostrada, avizul Directiilor Judetene de Cultura.

CNADNR are la dispozitie 2 ani pentru a ataca in instanta decizia ANPM. CNADNR a mai avut parte de un astfel de esec, cand a fost respinsa solicitarea de emitere a acordul de mediu pentru autostrada Iasi-Targu Mures, tot din cauza lipsei documentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *