Viitorul sumbru al omenirii descris de climatologi

Viitorul sumbru al omenirii descris de climatologi
Viitorul sumbru al omenirii descris de climatologi

Un nou raport al expertilor mondiali in schimbarile climate trage un semnal de alarma si afirma ca incalzirea Terrei va cauza pana in anul 2030 moartea a 100 de milioane de oameni.

Mai mult, studiul firma ca in urmatorii 90 de ani, nivelul apelor Oceanului mondial va creste cu peste un metru, acoperind cea mai mare parte a araselor lumii. Autorii raportului afirma ca acest fenomen este rezultatul activitatii omului. “Este foarte posibil ca aceasta crestere a temperaturii aerului la suprafata pamantului inregistrata incepand din 1951 si pana in 2010 a fost determinata in mare parte de factor antropogeni”, afirma studiul, citat de portalul CyberSecurity.

Expertii cer guvernelor lumii masuri urgente pentru prevenirea unei astfel de evolutii a lucrurilor. In viitorul apropiat, datele cuprinse in raport vor fi dezbatute la conferinta interntionala de la Stockholm dedicata incalzirii globale, reuniune la care vor participa, alaturi de politicieni si numerosi oameni de stiinta. Concluziile conferintei vor fi publicate in luna septembrie.

In context, publicatia rusa Utro.ru aminteste ca, recnet, specialistii germani au stabilit fundul Oceanului Ighetat s-a transformat, practic, intr-un cimitir de deseuri. Munti de gunoaia, inclusiv de plastic, s-au adunat in aceasta zona, constituind o amenintare directa la adresa vietii marine.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente