Antibiotice naturale, o alternativa fara efecte adverse

0
505
Antibiotice naturale, o alternativ? f?r? efecte adverse
Antibiotice naturale, o alternativă fără efecte adverse
Antibiotice naturale, o alternativa fara efecte adverse
Antibiotice naturale, o alternativa fara efecte adverse

Ce ne-am face fara natura generoasa? Ea ne ofera solutii la problemele de sanatate, prin numeroase plante medicinale care actioneaza eficient asupra germenilor infectiosi, fiind lipsite de efecte adverse.

Frunzele de maslin sunt confirmate stiintific prin numeroase studii ca avand efect antibiotic natural cu spectru larg antibacterian (Escherichia coli, Stafilococ auriu, Streptococ, Pseudomonas, mycobacterii, entero­coci), antiviral (virusuri gripale, herpes), antifungic (Candida, Aspergillus, Microsporum, Trichophyton) si vermifug, scrie formula-as.ro.

Studiile efectuate au aratat ca oleuropeinele din frun­zele de maslin au capacitatea de a patrunde prin invelisul lipoproteic al germenilor inhiband astfel pro­ce­sul de replicare al ARN-lui. Spre deosebire de anti­bio­ticele de sinteza, distrug doar bacteriile patogene, nu si pe cele comensale. Cresc imunitatea prin stimula­rea directa a productiei de fagocite.

Scoarta de salcie alba s-a dovedit a fi un veritabil antiinflamator natural. Cercetarile stiintifice au desco­pe­rit in compozitia sa saligenina, o substanta care se transforma in organism in acid salicilic, care insa nu irita mucoasa tubului digestiv. Are un puternic efect antiinflamator, febri­fug, sudorific si antialgic, fiind reco­mandata pentru ameliorarea durerilor si scaderea febrei.

Lichenul de piatra, contine acidul usnic activ impotriva bacteriilor gram pozitive, anaerobe, micotice si inhiba dezvoltarea bacilului Koch. Studiile in vitro au aratat ca acidul usnic are un efect antiinflamator comparabil cu al ibuprofenului. Are in compozitia sa si polizaharidele cu efect imunosti­mulator. Datorita cantitatii mari de mucilagii, care formeaza pe su­prafata mucoaselor un strat pro­tector, lichenul de piatra este uti­lizat in tratamentul faringitelor, bronsitelor si tuberculozei.

Mugurii de plop sunt numiti si propolis vegetal. Prin analize chimice de specialitate s-a aratat ca exista 5 substante prezente in acelasi timp in propolis, ca si in mugurii de plop, dintre care 3 au proprietati antibiotice si anti­fun­gice. Mugurii de plop mai contin si derivati ai saligenolului care confera puternice actiuni antiinfla­matorii, analgezice, antifebrile, sudorifice.

Cuisoarele sunt utilizate in special pentru conti­nutul in ulei esential care are proprietati antibacteriene cu spec­tru larg (pe bacterii gram + si gram-), antivirale, antifungice, antihelmintice, antiinflamatoare, antispas­tice, carminative, antinevralgice, anestezice locale si anticoagulante. Astfel, produsul actioneaza asupra unui spectru larg de germeni patogeni, fiind in acelasi timp vermifug, antiinflamator, imunostimulent, antifebril, expectorant, emolient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.