Albinele vin in ajutorul medicinei

Folosirea veninului de albine pentru combaterea sclerozei in placi, a polenului pentru favorizarea digestiei si a mierii ca cicatrizant sunt tratamente ce fac parte din terapia alternativa cunoscuta sub numele de apiterapie, practicata in Romania si care isi are radacinile in antichitate, mentioneaza AFP intr-un material publicat joi. In Grecia antica, Hipocrate folosea mierea pentru…

Citește mai departe
Mierea ecologica detine aproape 20% din piata mierii romanesti

Mierea ecologica detine aproape 20% din piata mierii romanesti

Mierea ecologica este unul dintre cele mai bine vandute produse romanesti, impreuna cu fructele, legumele, lactatele si ouale. Aproximativ 80% din productia totala de miere ecologica din tara noastra este exportata in tarile membre UE, conform Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania. Cu toate acestea, romanii au inceput sa prinda gustul mierii ecologice, oferind o…

Citește mai departe
Antibiotice naturale, o alternativ? f?r? efecte adverse

Antibiotice naturale, o alternativa fara efecte adverse

Ce ne-am face fara natura generoasa? Ea ne ofera solutii la problemele de sanatate, prin numeroase plante medicinale care actioneaza eficient asupra germenilor infectiosi, fiind lipsite de efecte adverse. Frunzele de maslin sunt confirmate stiintific prin numeroase studii ca avand efect antibiotic natural cu spectru larg antibacterian (Escherichia coli, Stafilococ auriu, Streptococ, Pseudomonas, mycobacterii, entero­coci),…

Citește mai departe

Leacuri din natura pentru rani si arsuri

In functie de suprafata lezata, remediile din plante, preparate sub forma de ceaiuri, de unguente sau de leacuri din farmacia stupului, te ajuta sa te vindeci in scurt timp si sa scapi de inesteticele cicatrice. Brusturele elimina infectiile In cazul ranilor purulente, se recomanda frunzele de brusture. Dupa ce au fost spalate bine, frunzele se…

Citește mai departe

Plopul negru, un antibiotic natural

De la plopul negru se folosesc in scopuri medicinale mai ales mugurii, valorificati pentru actiunea lor similara antibioticelor. Microelementele esentiale din rasina mugurilor de plop sunt aceleasi ca si cele din propolis: fier, zinc, cupru, cobalt, molibden, mangan, iod. De aceea, rasina mugurilor de plop se mai numeste propolis vegetal. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie,…

Citește mai departe

Suferiti de astenie de primavara?

Dormiti minimum opt ore in fiecare noapte si va impuneti sa ganditi pozitiv? Va simtiti obositi, va „bantuie” depresiile si nu mai aveti pofta de viata? Manifestati o rezistenta scazuta la virozele de sezon si aveti tulburari digestive? Acestea pot fi semnele asteniei de primavara, care ne da tarcoale in aceasta perioada. Pentru a lupta…

Citește mai departe

Bani de la UE, poate in 2010

Ministerul Agriculturii promite din nou finantari europene pentru agricultura ecologica. „Noi ne luptam sa cream o submasura specifica pe agricultura ecologica. Probabil va intra la plata abia in 2010″, a declarat Teodora Aldescu, consilier pentru agricultura ecologica in Ministerul Agriculturii, in cadrul unei conferinte organizate la Targul Agraria, care se desfasoara zilele acestea la Cluj….

Citește mai departe

Apiterapia sau terapia pe calea mierii si a produselor de stup

Produsele albinei s-au inscris de la inceputul preistoriei in randul elementelor naturale folosite pentru completarea si ameliorarea hranei si apoi pentru combaterea si prevenirea durerii si a suferintelor omului. Practica traditionala a apiterapiei dateaza din vremurile imemoriale ale istoriei umane. Primele comunitati mai dense de oameni au aparut pe valea Indului, cam prin jurul anului…

Citește mai departe

Stapinul mierii si sucurilor eco

S-a apucat de apicultura de nevoie, pentru a-si suplimenta veniturile, si a ajuns unul dintre cei mai mari exportatori de miere naturala si ecologica din Romania. Traian Dobre, din Baicoi, judetul Prahova, nu o sa incerce sa te vrajeasca prin faptul ca s-a apucat de apicultura din pasiune. Omul recunoaste pe un ton apasat ca…

Citește mai departe