Anul viitor ar putea fi infiintata Politia Animalelor, afirma presedintele ANSVSA

0
442
Anul viitor ar putea fi înfiinţată Poliţia Animalelor, afirma preşedintele ANSVSA
Anul viitor ar putea fi infiintata Politia Animalelor, afirma presedintele ANSVSA
Anul viitor ar putea fi infiintata Politia Animalelor, afirma presedintele ANSVSA

Anul viitor ar putea fi infiintata Politia Animalelor, o directie care se va afla in subordinea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), a declarat, miercuri, presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, in cadrul dezbaterii privind proiectul normelor metodologice pentru gestionarea cainilor fara stapan.

„Dorim sa infiintam aceasta directie de Politia Animalelor, insa vom lua in dezbatere acest lucru in 2014, dupa ce intram in noul an bugetar, pentru ca vrem sa vedem exact care sunt costurile si ce implicatii asupra bugetului autoritatii are acest lucru, care este numarul de oameni de care avem nevoie, infrastructura, sedii”, a declarat Manastireanu, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat ca personalul care va lucra in aceasta directie va fi format din medici veterinari sau oameni care au calificare in domeniu.

“Din componenta Politiei Animalelor vor face parte medici veterinari, tehnicieni veterinari, personal care are calificare veterinara, pentru ca vor trebui sa urmareasca modul de aplicare a OUG 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan. Avem exemple din alte tari din Uniunea Europeana unde functioneaza Politia Animalelor si vrem si noi, ca autoritate aliniata la regulile UE, sa infiintam aceasta directie, care se va ocupa strict de controale si de aplicabilitatea acestei ordonante”, a precizat Manastireanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.