Anvelopele uzate ajung combustibil pentru fabricile de ciment

0
338
Colectarea cauciucurilor se va face în parcarea de la mall
Colectarea cauciucurilor se va face in parcarea de la mall

Pentru ca in luna decembrie a anului trecut a avut succes, Eco Club Timisoara in parteneriat cu EcoTires organizeaza in aceasta primavara a doua campanie de colectare a anvelopelor uzate din orasul de pe Bega.

Campania se va desfasura in zilele de 20 si 21 aprilie, intre orele 10 – 18, in parcarea Iulius Mall. Aceasta are drept scop reducerea numarului de anvelope aruncate la voia intamplarii pe marginea drumurilor sau in locuri neautorizate, prin punerea la dispozitia cetatenilor a unui cadru legal si controlat de colectare in vederea eliminarii lor din circuit.

„Colectarea se va face cu ajutorul unui microbuz pus la dispozitie de catre firma EcoTires, iar voluntarii Eco Club vor fi prezenti in ambele zile pentru a-i astepta pe posesorii de anvelope uzate. Aceasta actiune nu implica nici o remunerare, ea facandu-se sub forma de donatie de catre cetateni. Anvelopele vor fi mai departe prelucrate si transformate in negru de fum sau vor fi utilizate drept combustibil pentru fabricile de ciment”, a declarat Adela Mustata, de Eco Club Timisoara.

Conform unei Hotarari de Guvern privind gestionarea acestui tip de deseu, detinatorii de anvelope au obligatia de a nu le abandona pe sol, in apa sau a le incinera decat in conditiile prevazute de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.