Apa de la robinet poate avea efecte neplacute asupra sanatatii

0
377
Peru: Panou publicitar care transforma aerul de?ertului în ap? potabil?
Peru: Panou publicitar care transforma aerul deșertului în apă potabilă
Apa de la robinet poate avea efecte neplacute asupra sanatatii

Pana sa ajunga sa curga la robinet, apa trece prin sute de metri de conducte si tevi pline de rugina si bacterii. Potrivit specialistilor australieni, apa de la robinet poate avea efecte neplacute asupra sanatatii.

Se pare ca micro-organismele prezente in apa sunt distruse de clorul pus in aceasta, insa procedeul genereaza mai multe reziduuri. Acesti produsi chimici se numesc trihalometani si apar dupa ce clorul reactioneaza in prezenta produselor organice din apa.

Cei mai expusi problemelor provocate de apa de la robinet sunt persoanele care au sistemul imunitar slabit, sau care se refac dupa o boala. Printre afectiunile de care se pot imbolnavi oamenii din aceasta cauza se numara cancerul la vezica urinara, dar si probleme de fertilitate.

Ca masura de preventie, se recomanda instalarea unui filtru la robinet sau fierberea indelungata a apei.

Profesorul Ian Olver, doctor oncolog, spune ca deocamdata nu exista dovezi de aparitie a cancerului la oameni, din cauza apei de la robinet, dar boala s-a manifestat la unele animale expuse acestor factori, scriu cei de la news.au. „Apa de la robinet ne pune in pericol viata. Trebuie sa luam aceste masuri de precautie”, a continuat medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.