Apa la PET, periculoasa pentru sanatate: CE TREBUIE SĂ STII DESPRE APA IMBUTELIATĂ IN STICLE DE PLASTIC

Ce stii despre cum sa alegi ce apa imbuteliata sa cumperi? Cel mai probabil va uitati la ambalaj, sa nu fie deteriorat. Dar acest lucru este insuficient.

apa, apa plata, apa minerala, pet, sticla de plastic

Eticheta sticlei de plastic contine intotdeauna o inregistrare a tipului de material utilizat. O informatie care ar trebui cunoscuta de toata lumea, cu ajutorul careia puteti aprecia starea apei. In cele din urma, orice sticla de plastic elibereaza substante chimice. Mai jos aveti explicatia simbolurilor utilizate pentru sticlele de plastic.

1. PET sau PETE
Acest PET reprezinta sticle de unica folosinta. Acestea pot elibera in substantele lichide, metale grele care afecteaza echilibrul hormonal uman.

PET – Tipul de plastic cel mai des utilizat in lume. Este important sa stim ca el este destinat pentru o singura utilizare. Daca mai utilizati aceiasi sticla, organismul dumneavoastra ar putea obtine unele bacterii alcaline eliminate de aceste PET-uri.

2. HPD sau HDPE
Acesta este un material plastic foarte bun, care nu emite substante chimice daunatoare. Specialistii recomanda cumpararea apei in astfel de sticle.
HPD – tip tare de plastic, care este folosit de obicei pentru pastrarea laptelui, jucariilor, detergenti, etc.

3. PVC sau V
Acesta este un material plastic moale, flexibil, care este utilizat in mod normal pentru pastrarea uleiului vegetal si jucariilor pentru copii. De asemeni din acest material se face ambalaj pentru nenumarate bunuri de larg consum si pentru cabluri. PVC este relativ rezistent la lumina directa a soarelui, cu toate acestea specialistii recomanda se renuntam la acest material, daca avem o alta alternativa.

4. LDPE
Acest material plastic este utilizat in fabricarea sticlelor si pungilor de plastic. Acesta nu elimina substante chimice in apa.

5. PP
Acest plastic este de culoare alba sau transparenta. Se foloseste de obicei la ambalaje pentru iaurt si sirop. Polipropilena este apreciata pentru rezistenta la caldura. Atunci cand este incalzit acesta nu se topeste.

6. PS
Este adesea folosit in productia de pahare pentru cafea si containere pentru fast-food. Atentie, la incalzire elimina substante periculoase. Polisterol – material destul de ieftin, usor si durabil, care nu este potrivit pentru depozitarea bauturilor si alimentelor calde.

7. PC sau plastic fara caracter special
Este cel mai periculos tip de plastic, Acesta este utilizat in productia de sticle de apa si recipiente pentru alimente. Elimina Bisfenol – substanta care distruge sistemul endocrin, inhiba producerea estrogenului.

Ar trebui sa retineti aceste simboluri si sa verificati de fiecare data care tip de material plastic este utilizat pentru apa imbuteliata pe care doriti sa o cumparati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *