Consumul de apa imbuteliata in sticle de plastic poate face rau sanatatii
Consumul de apa imbuteliata in sticle de plastic poate face rau sanatatii

Din ce in ce mai multe persoane consuma apa imbuteliata in sticle de plastic. Dar potrivit unui nou studiu, aceasta ar fi cea mai proasta alegere, atat pentru sanatatea noastra cat si pentru mediu. La fiecare 27 de ore se consuma atat de multa apa imbuteliata incat sticlele adunate, daca ar fi puse una langa alta s-ar intinde pe o lungime egala cu circumferinta Terrei.

Desi apa imbuteliata este descrisa ca o alternativa sanatoasa, se pare ca nu este chiar asa. Dat fiind faptul ca apa care se imbuteliaza nu se supune nici unei reglementari (iar sistemul de filtrare nu este verificat), ea nu este atat de limpede pe cat ne imaginam. Chiar daca procesul de filtrare ar fi foarte bun, cercetatorii sustin ca, in urma unor teste, s-au descoperit in apa imbuteliata urme de bacterii, chimicale, flouride si alte substante care dauneaza omului. Unele din aceste chimicale provin de la procesul prin care apa este imbuteliata, dar si datorita faptului ca atunci cand apa este transportata si expusa la caldura, substantele cu care plasticul este tratat contamineaza lichidul.

In acelasi timp sticlele de plastic care nu sunt reciclate (potrivit unui studiu, doar una din cinci sticle este reciclata) polueaza mediul intr-un mod devastator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here