Apele Romane cumpara o nava pentru masuratori cantitative si calitative pe Dunare

Apele Romane cumpara o nava pentru masuratori cantitative si calitative pe Dunare
Apele Romane cumpara o nava pentru masuratori cantitative si calitative pe Dunare

Administratia Nationala Apele Romane va organiza si desfasura o procedura de achizitii publice pentru atribuirea contractului „Furnizare nava pentru masuratori cantitative si calitative pe Dunare”. Locul principal de livrare al navei este Portul Giurgiu.

Potrivit anuntului nr. 144331/15.06.2013, publicat pe SEAP, ofertele pot fi depuse pana pe data de 29 iunie, ora 12.00, la sediul AN Apele Romane de pe strada Ion Campineanu nr. 11, Bucuresti. Acestea vor fi deschise pe 30 iulie, ora 11.00. Valoarea estimata fara TVA a contractului este de 4.183.064 lei. Ofertantii trebuie sa depuna o garantie de 83.661,28 lei Achizitionarea navei se va face parte din banii Fondului European de Dezvoltare Regionala, bugetul Proiectului „Danube Water Integrated Management”.

Ce dotari va avea viitoarea achizitie

Nava va fi folosita in exclusivitate pentru masuratori si activitati aferente cum ar fi: sondaj acustic al adancimii pentru cartografierea conturului albiei fluviului, sondaj acustic al adancimii la ape mici, masuratori din patul albiei si granulometrii, interventii in situatii de urgenta, masuratori hidrologice si hidraulice fluviale. Nava va fi compusa dintr-un singur corp, gurna solida robusta si fiabila, cu rezistenta redusa la val, sub forma de „V” ascutit, semi-inclinat. Nava si puntea principala vor fi din otel de 6-10 mm, timoniera din aluminiu de 5 mm. Vasul va fi dotat cu amortizoare de soc, sistem PUD de 80X80 mm in jurul puntii principale si al doilea amortizor D orizontal sub el, cu sectiuni diagonale intre ele, fixat pe banda de otel inoxidabil. De asemenea, nava va avea o lungime de 24-25 metri, o latime de 6-6,5 metri si o inaltime de pana la 2,6 metri. Pescajul maxim va fi de 1,30 metri. Mai mult, nava va fi inzestrata cu cabine de dormit pentru echipa, timoniera, laborator pentru activitatea de masuratori si analize, tancuri de apa si combustibil, sala motoarelor in partea posterioara a corpului navei. La acestea se adauga un spatiu deschis pe punte in zona pupei pentru manipularea dispozitivelor de manevra barca si prelevare mostre. Laboratorul va fi dotat cu doua mese cu spatii de depozitare, doua birouri de lucru si o masa la mijloc, cu scaune pivotante, trei chiuvete, frigider, nisa si noua prize duble. Nava va mai fi dotata cu o macara pentru dispozitivele de prelevare a probelor, cu capacitatea de ridicare de pana la 300 kilograme. De pe vas nu va lipsi nici barca de aluminiu pentru comunicarea cu uscatul si asistare de masuratori de adancime in ape mici. Barca va fi inzestrata cu motor exterior cu carma in fata, scaune laterale, vasle, ancora usoara, parame de acostare. Viitoarea achizitie va mai fi dotata cu echipamente de navigatie, autorizate de Inspectoratul General al Radiocomunicatiilor, senzor de miscare, sonar pentru scanare laterala si un set de statii de baza portabile.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente