APM Botosani: Evaluarea anuala a speciei de pisica salbatica, in luna aprilie

APM Botosani: Evaluarea anuala a speciei de pisica salbatica, in luna aprilie
APM Botosani: Evaluarea anuala a speciei de pisica salbatica, in luna aprilie

In luna aprilie 2014, pe teritoriul judetului Botosani, va avea loc actiunea anuala de evaluare a efectivelor de pisica salbatica (Felis silvestris), specie strict protejata de interes comunitar.

Evaluarea va fi realizata de catre gestionarii fondurilor de vanatoare, impreuna cu reprezentanti ai APM Botosani, Garzii Nationale de Mediu-Comisariatul Judetean Botosani, Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Cinegetic, ONG-uri.

Scopul acestei actiuni este de a realiza o estimare cat mai corecta a evolutiei, de la un an la altul, a populatiei de pisica salbatica de pe teritoriul judetului. Facem precizarea ca este interzisa capturarea si uciderea exemplarelor aflate in mediul lor natural, deteriorarea si/sau distrugerea locurilor de reproducere sau de odihna, detinerea, transportul, comertul sau schimburile in orice scop ale exemplarelor luate din natura.

In cazul in care sunt semnalate pagube, in special asupra culturilor agricole si animalelor domestice, sau se semnaleaza un pericol pentru sanatatea si securitatea populatiei, autoritatea centrala pentru protectia mediului poate acorda derogari gestionarilor fondurilor de vanatoare pentru capturarea pisicilor salbatice, cu avizul prealabil al Academiei Romane.

La actiunea de evaluare din anul 2013, pe teritoriul judetului Botosani, au fost inventariate 110 exemplare de pisica salbatica, aflate in 17 fonduri de vanatoare.

„Avand in vedere ca, in prezent, in judetul Botosani exista fonduri cinegetice care se suprapun peste arii naturale protejate, la actiunile de evaluare vor participa si custozii acestora. Programul evaluarilor va fi publicat pe site-ul APM Botosani in cursul saptamanii viitoare.”, a declarat directorul executiv al APM Botosani, ing. Eugen Mateciuc.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente