APM Botosani sarbatoreste Ziua Mondiala a Zonelor Umede

zone umdede
APM Botosani sarbatoreste Ziua Mondiala a Zonelor Umede

Miercuri, 29 ianuarie 2014, specialistii Agentiei pentru Protectiei Mediului Botosani au participat la intalnirea cu asociatiile de fermieri care a avut loc la sediul Directiei pentru Agricultura Botosani. In cadrul acesteia au fost prezentate aspecte semnificative referitoare la gestionarea terenurilor agricole situate in situri Natura 2000 sau in vecinatatea acestora, in contextul in care pe data de 2 februarie 2014, se sarbatoreste Ziua Mondiala a Zonelor Umede, sub deviza “Zonele umede si agricultura-impreuna pentru o dezvoltare durabila”.

Tema aleasa pentru acest an atrage atentia asupra importantei pe care o au zonele umede pentru dezvoltarea unei agriculturi sustenabile. Administrandu-le in mod eficient, ele vor continua sa fie o sursa de hrana pentru populatie si vor contribui la imbunatatirea microclimatului si reglarea ciclului hidrologic.

In judetul Botosani exista patru zone umede care au fost declarate arii naturale protejate de interes comunitar, fiind incluse in Reteaua Ecologica Europeana NATURA 2000: Lacul Stanca Costesti, Iazurile de pe Valea Ibanesei –Baseului- Podrigai, Acumularile Rogojesti Bucecea si Turbaria Lozna. Aceste zone adapostesc numeroase specii de pasari protejate in Uniunea Europeana sau habitate de interes comunitar.

”Agentia pentru Protectia Mediului Botosani va desfasura, pentru marcarea acestui eveniment, o serie de actiuni de constientizare a populatiei cu privire la necesitatea protejarii zonelor umede si rolul acestora in dezvoltarea activitatilor agricole”, a declarat directorul executiv al APM Botosani, dl. Eugen Mateciuc.

Mai multe informatii despre acest eveniment pot fi gasite pe site-ul www.ramsar.org sau pe site-ul APM Botosani www.apmbt.anpm.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente